Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Adrian Snell

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Adrian Snell
Geboren Northwood, 1954
Website – Wikipedia (en)

Adrian Snell (Northwood, Groot-Brittanië) is een Britse zanger-tekstschrijver, pianist, gitarist, componist en muziektherapeut.

Leven

Adrian Snell werd geboren in de Londonse voorstad Northwood. Hij volgde een klassieke muziekopleiding aan het College of Music in Leeds en studeerde eind jaren negentig muziektherapie aan de universiteit van Bristol.

Snell maakte zijn eerste langspeelplaat in 1975. Hoogtepunt in zijn muzikale carrière is het album Alpha & Omega uit 1986 dat hij schreef naar aanleiding van een bezoek aan het voormalige Duitse concentratiekamp Bergen-Belsen, waarbij hij op de achtergrond Amerikaanse schietoefeningen had gehoord. Bekend daaruit werd het lied Lord have mercy dat in het Nederlands werd vertaald werd als Vader, vol van vrees en schaamte. Het lied wordt in veel Nederlandse kerken en gemeenten gezongen en is in veel Nederlandstalige liedbundels opgenomen. Nadat hij in de jaren negentig een groot aantal cd's had gemaakt, ging hij zich na de eeuwwisseling steeds meer richten op zijn werk als muziektherapeut.

Liederen