Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

David de Jong

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
David de Jong
Geboren Drachten, 1 april 1969
Website

David de Jong (Drachten, 1 april 1969) is theoloog, predikant, organist en componist.

Leven

David de Jong begon met orgelles in 1979 en studeerde van 1982 tot 2003 orgel bij Johan G. Koers, die nog steeds zijn mentor is. Van 1985 tot 1994 was hij organist van de gereformeerde kerk 'de Hoeksteen' in zijn geboorteplaats Drachten. Naast zijn studie theologie in aan de Theologische Universiteit aan de Broederweg in Kampen (1987–1997) ontplooide hij een groot aantal muzikale activiteiten: hij gaf regelmatig orgelconcerten, trad op met een kamermuziektrio en was een veelgevraagd koorbegeleider. Tevens dirigeerde hij een klein kamerkoor en viel hij regelmatig in als gastdirigent bij een oratoriumkoor in Kampen. In 1988 won hij de tweede prijs op het Nationaal Orgelconcours in Elburg.

David de Jong is sinds 1998 predikant binnen de gereformeerde kerken (vrijgemaakt) en was dominee in Grijpskerk en Niezijl, 's-Gravenhage-Zuid/Rijswijk en sinds 2008 in Den Ham (Overijssel). Regelmatig geeft hij nog orgelconcerten en wordt hij gevraagd als koorbegeleider. Zijn spel is te beluisteren op twaalf cd’s, waaronder een uitvoering van de Grote Orgelmis van J.S. Bach in de Bovenkerk in Kampen en een cd met het complete orgeloeuvre van Johan G. Koers, dat hij samen met Dirk S. Donker heeft opgenomen in de Martinikerk in Sneek. Hij componeerde liederen, werken voor koor, orgel, beiaard en trekharmonica. Voor de liedbundel In de schaduw van Uw kruis met vertalingen van vijftig IJslandse passieliederen door dichter Johan Klein componeerde hij de zettingen. In 2007 was hij finalist van het Hinsz Compositieconcours. Zijn orgelcompositie Warum ist das Licht is in 2011 première gebracht door Jan Hage in de Kloosterkerk in Den Haag (bron: website David de Jong).

Liederen