Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

E&R-liedbundel 1

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
E&R-liedbundel 1
Liedbundel-E-R-1.jpg
Uitgever Vereniging Evangelisatie en Rekreatie
Jaar 1990

In 1990 bracht de vrijgemaakt-gereformeerde Vereniging Evangelisatie en Rekreatie (E&R) - een organisatie voor campingevangelisatie door jongeren - een nieuwe liedbundel uit. De vereniging had voor die tijd al verschillende malen een liedbundel in eigen beheer gemaakt en bestemd voor intern gebruik voor de medewerkers van de campingprojecten. Omdat in die bundels bij de liederen geen muzieknotatie was afgedrukt, ontstond er een ongewenste wildgroei aan melodievarianten tussen de verschillende teams van de vereniging.

Eind jaren tachtig van de twintigste eeuw ontstond de behoefte aan weer een nieuwe bundel, waaraan het toenmalige E&R-bestuur de eis stelde dat er bij de liederen noten zouden worden afgedrukt. Omdat dat de bundel duurder zou maken, besloot de ingestelde liedbundelwerkgroep dat de bundel in bredere kring verkocht zou worden. Dat werd een groot succes. Nadat de bundel in 1990 was verschenen, kochten vele leden van Gereformeerde Kerken vrijgemaakt de bundel en er werd ook buiten het evangelisatiewerk veel uit gezongen. Dat maakte diverse herdrukken nodig en leidde uiteindelijk ook tot een vervolgbundel, de E&R-liedbundel 2, die in 1995 verscheen.

In de eerste bundel werden vijftig berijmde psalmen overgenomen uit het Gereformeerd Kerkboek, editie 1975. Verder een aantal gezangen en uit het Liedboek voor de kerken, liederen uit de bundel Opwekkingsliederen. Onder de leden van E&R werd een enquête gehouden met de vraag welke liederen zij graag uit de vorige bundel(s) in de nieuwe bundel wilden opnemen.