Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Heb je een vraag over een lied of wil je meer weten over hoe je kunt meewerken aan de Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Frederick Cook Atkinson

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Frederick Cook Atkinson
Geboren Norwich, 21 september 1841
Overleden East Dereham, 30 november 1896
Rechten Vervallen

Frederick Cook Atkinson (21 augustus 1841, Norwich, Norfolk, Engeland - 30 november 1896, East Dereham, Norfolk, Engeland) was als jongen koorzanger en later assistent-organist in de kathedraal van Norwich. In 1867 studeerde hij af met een Bachelor of Music-diploma aan de Universiteit van Cambridge. Hij was organist en koordirigent van de St. Luke's Church, Manningham, Bradford en vervolgens, van 1881 tot 1886, van de kathedraal van Norwich. Daarna was hij werkzaam in de St. Mary's Parish Church in Lewisham. Hij schreef hymn-melodieën, anthems, en complete ordinariums voor Anglicaanse diensten. Ook componeerde hij liederen en pianomuziek.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.