Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Intermonasteriële Werkgroep voor Liturgie

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De Intermonasteriële Werkgroep voor Liturgie (IWVL) is een stichting die met het doel teksten en muziek voor liturgisch gebruik te vervaardigen en uit te geven. Naast het bestuur zijn er de volgende werkgroepen: zangcommissie, lezingencommissie en dienstencommissie.

De zangcommissie van de werkgroep componeert hymnen, beurtzangen, antifonen en psalmen ten dienste van de liturgie. Enkele van deze composities zijn ook opgenomen in het boek Gezangen voor Liturgie en het Liedboek Zingen en bidden in huis en kerk, dat in veel Nederlandse kerken gebruikt wordt.

De lezingencommissie voorziet in geschikte lezingen voor (monastieke) gebedsdiensten die passen bij bepaalde feesten en evangelieteksten.

De voornaamste uitgave van de IWVL is het Abdijboek. Een selectie van teksten en muziek uit dit Abdijboek is ook verschenen op een vijftal cd's. Deze cd's zijn in verschillende monasteria en bij het secretariaat van de IWVL verkrijgbaar:

Johannahoeveweg 79
NL-6816 VG ARNHEM
Tel.: 0031 (0)26 446 48 86
E-mail: zr.margareth@koningsoord.org

Liederen

Externe links