Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Isaac da Costa

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Isaac da Costa
Da Costa op een prent door P.W.M. Trap (1821-1905)
Da Costa op een prent door P.W.M. Trap (1821-1905)
Geboren Amsterdam, 14 januari 1798
Overleden Amsterdam, 28 april 1860
Rechten Vervallen
Wikipedia (nl)

Isaac da Costa (Amsterdam, 14 januari 1798 - 28 april 1860) was dichter en historicus.

Leven

Isaac da Costa, afkomstig uit een welgesteld joods bankiersgezin, volgde de Latijnse school en was leerling van Willem Bilderdijk. Hij promoveerde al in 1818 in de rechten en drie jaar later in de letteren. Na het overlijden van zijn ouders bekeerden hij en zijn vrouw Hanna Belmonte zich tot het christendom en lieten zich op 20 oktober 1822 dopen in de Pieterskerk in Leiden. Met een groep vrienden richtte hij Het Réveil op, als onderdeel van een internationale stroming die wilde bevorderen dat de samenleving zich weer op Christus zou richten. Zijn bekendste werk was de maatschappijkritische brochure Bezwaren tegen de geest der eeuw, waarin hij zich afzet tegen het denken van de Verlichting. Zijn eerste gedicht schreef hij in 1812.

Liederen

Externe links

Artikel over Isaac da Costa op Wikipedia