Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Isaac da Costa

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Da Costa op een prent door P.W.M. Trap (1821-1905)
Da Costa op een prent door P.W.M. Trap (1821-1905)
Geboren Amsterdam, 14 januari 1798
Overleden Amsterdam, 28 april 1860
Rechten Vervallen
Wikipedia (nl)

Isaac da Costa (Amsterdam, 14 januari 1798 - 28 april 1860) was dichter en historicus.

Leven

Isaac da Costa, afkomstig uit een welgesteld joods bankiersgezin, volgde de Latijnse school en was leerling van Willem Bilderdijk. Hij promoveerde al in 1818 in de rechten en drie jaar later in de letteren. Na het overlijden van zijn ouders bekeerden hij en zijn vrouw Hanna Belmonte zich tot het christendom en lieten zich op 20 oktober 1822 dopen in de Pieterskerk in Leiden. Met een groep vrienden richtte hij Het Réveil op, als onderdeel van een internationale stroming die wilde bevorderen dat de samenleving zich weer op Christus zou richten. Zijn bekendste werk was de maatschappijkritische brochure Bezwaren tegen de geest der eeuw, waarin hij zich afzet tegen het denken van de Verlichting. Zijn eerste gedicht schreef hij in 1812.

Liederen

Externe links

Artikel over Isaac da Costa op Wikipedia