Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jan Boeke

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jan Boeke
Volledige naam Jan Daniël Boeke
Geboren Schagen, 19 januari 1921
Overleden Amsterdam, 25 februari 1993
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2064
Wikipedia (nl)

Jan Boeke studeerde, na zijn gymnasiumopleiding aan het Christelijk Lyceum te Haarlem, orgel en koordirectie aan het Amsterdams Conservatorium bij Anthon van der Horst. Ook volgde hij in 1947 een cursus bij Ina Lohr aan de Schola Cantorum te Bazel. Tussen 1956-1958 studeerde Jan Boeke nog schoolmuziek bij Chris Bos en klavecimbel bij Gustav Leonhardt aan het Utrechts Conservatorium. Hij was organist in o.a. Culemborg, Haarlem en Amsterdam. Daarnaast was Jan Boeke dirigent van de Cappella Amsterdam, opgericht ten behoeve van de sinds 1970 maandelijks gehouden muzikale Vespers in de Nieuwe Remonstrantse Kerk. Boeke was ook één van de oprichters van het Centrum voor de Kerkzang. In het Liedboek voor de Kerken staan drie liederen van zijn hand: gezang 4, gezang 198 en gezang 201.