Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Johannes Hermanus Gunning

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Johannes Hermanus Gunning
Geboren Hilversum, 23 januari 1858
Overleden Amsterdam, 20 juni 1940
Rechten Vervallen
Dbnl-profiel – Wikipedia (nl)

Dr. Johannes Hermanus Gunning (J.Hzn) (Hilversum, 23 januari 1858 – Amsterdam, 20 juni 1940) was een Nederlands predikant.

Hij was de zoon van Johanna Hoog en prof. dr. Johannes Hermanus Gunning (jr.) (1829-1905), eveneens predikant, die op zijn beurt weer de zoon was van Anna Elisabeth van Campen en ds. Johannes Hermanus Gunning (1802-1889).

Hij stond aan de wieg van het weekblad Pniël, dat in 1892 voor het eerst verscheen. In datzelfde jaar verscheen Ga niet alleen door 't leven, een lied voor twee stemmen met orgel- of piano-begeleiding. Het werd 9 maal herdrukt, en verscheen ook in vertaling. Gunning vertaalde de tekst uit het Duits en componeerde de melodie.

Liederen

Bron

  • Levensbericht van J.H. Gunning J.Hzn. in Jaarboek van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde 1941.
Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje persoon