Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Levensliederen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Levensliederen
Levensliederen.jpeg
Dichter/vertaler René Barkema
David Heek
Uitgever Vuurbaak
Jaar 2014
Editie(s)
Standaardeditie

Levensliederen is een selectie met berijmingen van de Psalmen in hedendaagse taal op de Geneefse melodieën. De ondertitel leest: 25 psalmen in het Nederlands van nu.

Omschrijving

"De Psalmen op de oude Geneefse melodieën zijn prachtig en verdienen het om in eigentijdse taal gezongen te worden. David Heek en René Barkema zijn daarom de uitdaging aangegaan om Psalmen te hertalen, zodat jong en oud samen weer kunnen zingen. In Levensliederen zijn nieuwe vertalingen gebundeld van 25 Psalmen. Daarnaast geven de auteurs aan waarom deze teksten zo sterk en mooi zijn. Bij elke Psalm zit bovendien een bijsluiter: een korte en krachtige overdenking met frisse inzichten en verrassende eyeopeners. De theologen David Heek en René Barkema zijn als kerkelijk werkers verbonden aan de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Barneveld-Voorthuizen."

Website

De oude website Levensliederen.net bevatte de 25 teksten en PDF-werkbladen om vrij gebruikt te worden in gemeentes. Deze website is begin 2018 opgeheven.

Dichters

De berijmingen zijn geschreven door René Barkema en David Heek

Uitgever

De bundel met 25 nieuw berijmde psalmen is uitgegeven door uitgeverij Vuurbaak, ISBN 9789058040916.

Inhoudslijst