Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Martin Luther

Uit Kerkliedwiki
(Doorverwezen vanaf Maarten Luther)
Ga naar: navigatie, zoeken
Martin Luther
Maarten Luther geschilderd door Lucas Cranach de Oude (1529)
Maarten Luther geschilderd door Lucas Cranach de Oude (1529)
Pseudoniem Junker Jörg
Geboren Eisleben, 10 november 1483
Overleden Eisleben, 18 februari 1546
Rechten Vervallen
Website – Wikipedia (nl) – Hymnary.org

Maarten Luther (Duits: Martin Luther) (Eisleben, 10 november 1483 – aldaar, 18 februari 1546) was een Duits protestantse theoloog en reformator. Begonnen als augustijner monnik (1506) die het sacrament van de priesterwijding ontvangen had (1507), ontwikkelde hij zich na zijn benoeming in 1508 tot hoogleraar in de moraaltheologie aan de Universiteit van Wittenberg tot dé leidende persoonlijkheid van de Reformatie in het Duitse Rijk. De publicatie van zijn academische stellingen tegen de handel in aflaten op 31 oktober 1517 is het symbolische begin van het protestantisme. In 1521 werd Luther geëxcommuniceerd door paus Leo X. Luthers naam wordt dikwijls in één adem genoemd met de reformatoren Huldrych Zwingli en Johannes Calvijn. Vanaf 1523 begon Luther met het schrijven van liederen.

1rightarrow blue.svgAlle Duitse liederen van Martin Luther met een overzicht van alle vertalingen zijn te vinden op Martin Luther/Lijst van liederen.

Hieronder staan de links naar artikelen over vertaalde liederen.

Liederen

Externe link

  • Maarten Luther op de  16px Wikipedia logo Nederlandstalige Wikipedia.
  • Lijst van liederen van Luther (List of hymns by Martin Luther) op de Engelstalige Wikipedia, met o.a. informatie over liturgisch gebruik, bron van de tekst, publicatiedatum en links.