Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Heb je een vraag over een lied of wil je meer weten over hoe je kunt meewerken aan de Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Mar van der Veer

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Mar van der Veer
Geboren Vlaardingen, 28 oktober 1951

Mar van der Veer (Vlaardingen, 28 oktober 1951) is theoloog, (kerk)musicus en muziekjournalist.

Hij was lange tijd docent muziek aan de christelijke scholengemeenschap 'Prins Maurits' in Middelharnis. Hij is organist van de Thomaskerk in zijn woonplaats Zierikzee. Samen met Michiel de Zeeuw, tot 2019 predikant van de Thomaskerk, schreef hij liederen en oratoria. De Zeeuw leverde teksten, Van der Veer de muziek. Voor het Nederlands Dagblad schreef hij jarenlang grote artikelen over klassieke muziek.

Op 1 december 2020 promoveerde Van der Veer aan de Universiteit van Utrecht op een proefschrift over het christelijk geloof van de componist Felix Mendelssohn Bartoldy aan de hand van diens brieven.

In 1994 verscheen van hem het boekje 'Met Bach naar het bubbelbad', met daarin columns over zijn ervaringen als koordirigent en muziekleraar.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.