Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Sjabloon:Bronvermelding Wikipedia

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Wikipedia's W.svg
Dit artikel of een eerdere versie ervan is (gedeeltelijk) overgenomen van de Nederlandstalige Wikipedia, die onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.
De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst.

Doel

Uniforme en eenvoudige manier van het bronvermelden van andere Wikipedia.

Gebruik

Vul op de puntjes achtereenvolgens de taalcode, titel, oldid en datum in:

{{Bronvermelding Wikipedia|taal=...|titel=...|oldid=...|datum=...}}

Invullen van de taalcode, titel en oldid is verplicht. Het invullen van de datum wordt sterk aanbevolen om naar de juiste pagina in de bewerkingsgeschiedenis te verwijzen. Het datumformaat van de tijd moet altijd JJJJMMDD zijn.

Uitleg parameters

Vul op de plaats van de puntjes in met:

  • taal: de lettercode van 2 letters van de andere Wikipedia. Deze taalcode komt overeen met de letters die vooraan .wikipedia.org in de URL staan: 'nl' voor de Nederlandstalige Wikipedia, 'de' voor de Duitstalige, 'en' voor de Engelstalige, et cetera ('nl' is standaard).
  • titel: de titel van de pagina in die Wikipedia.
  • oldid: de code van de paginaversie van het originele artikel. Ga naar de bewerkingsgeschiedenis van het artikel en klik op de datum en tijd van de versie die jij vertaald hebt (elke regel is een andere versie van hetzelfde artikel; in de regel is de laatste versie vertaald). Vervolgens verandert de URL met aan het eind de formule &oldid= gevolgd door een cijferreeks. Die cijferreeks is de 'oldid'. De oldid van de laatste versie (waar het in de regel om zal gaan) kan ook gevonden worden door onder "Hulpmiddelen" (op de Engelstalige Wikipedia: Tools) links op de pagina op "Permanente koppeling" (Permanent link) te klikken. Ook is de oldid van de laatste paginaversie te vinden onder "Deze pagina citeren" (Cite this page), laatste entry: "Paginaversie-ID" (Page Version ID)
  • datum: de datum van overnemen in het formaat JJJJMMDD, bijvoorbeeld '20141231' voor 31 december 2014.
  • sectie: artikel (indien er iets anders moet staan dan "dit artikel", hier iets anders invullen)

Voorbeeld

* {{Bronvermelding Wikipedia|taal=en|titel=George Washington (inventor)|oldid=123961999|datum=20070423}}

geeft:

Wikipedia's W.svg
Dit artikel of een eerdere versie ervan is (gedeeltelijk) overgenomen van de Engelstalige Wikipedia, die onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.

Bron