Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wat geschreven staat

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lied is niet te vinden in één van de veelgebruikte liedbundels.
Mogelijk staat het wel in andere liedbundels. Kijk hiervoor in de infobox rechts, onder het kopje 'Liedbundels'.
Wat geschreven staat
Berijming 150 psalmen vrij
Tekst
Dichter Huub Oosterhuis
Bijbelplaats Psalm 106

Wat geschreven staat zijn de beginwoorden van de vrije bewerking van Psalm 106 door Huub Oosterhuis. Op deze tekst is (nog) geen muziek gecomponeerd. Dezelfde beginregel gebruikt Oosterhuis in zijn gezang Toen en nu.

Opname beluisteren

Tekst

Ontstaan

Inhoud

In deze tekst identificeren de zangers ('wij') zich met het volk Israël dat uit de slavendienst naar God riep, en Hij "hoorde, zag, kende, daalde af" (Exodus 3, 7-8). Kernregels in de opening van het gezang zijn Die van toen zijn wij en Die van toen is Hij. Anders dan in het gezang Toen en nu wordt God in deze psalm niet aangesproken, maar wordt over God gesproken in de derde persoon. In het begin wordt bovendien de gewetensvraag toegevoegd: "zullen wij, of niet, meegaan in dat licht?".

Muziek

Muziekuitgaven

Hymnologische informatie

Culturele informatie

Literatuur

Externe links

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.