Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wim ter Burg

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Volledige naam Willem ter Burg
Geboren Utrecht, 10 april 1914
Overleden Maarn, 17 september 1995
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2066
Wikipedia (nl)

Willem (Wim) ter Burg (Utrecht, 10 april 1914 - Maarn, 17 september 1995)

Leven

Wim ter Burg was een Nederlands componist, kerkmusicus, koordirigent en muziekpedagoog. Hij heeft gewerkt als cantor-organist in Baarn, Enkhuizen, Amsterdam en Nijmegen en was o.a. muziekpedagoog aan het Buitenvelderts Lyceum te Amsterdam en aan het Bartiméus-instituut te Zeist. Ter Burg was componist van kerk- en volksliederen en publiceerde samen met Hanna Lam een groot aantal bijbel- en kinderliederen in de bundel Alles wordt nieuw.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.