Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Tom Naastepad

Uit Kerkliedwiki
Versie door Ecthelion3 AWB (Overleg | bijdragen) op 26 nov 2019 om 21:32 (repl Persoon)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Tom Naastepad
Volledige naam Thomas Johannes Marie Naastepad
Geboren Den Haag, 1921
Overleden Rotterdam, 26 maart 1996
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2067
Dbnl-profiel

Tom Naastepad (Thomas Johannes Marie Naastepad) (Den Haag, 1921 - Rotterdam, 26 maart 1996) was een Nederlands theoloog, Rooms-Katholiek priester, bijbeldeskundige van het Bisdom Haarlem, later het Bisdom Rotterdam en dichter van kerkliederen. Tevens auteur van meditatief-exegetische werken. Tegen het einde van de jaren vijftig in Schiedam begonnen met de zgn. 'Voorhof-diensten', waarvoor hij vele bijbelliederen schreef. Vervolgens vanaf 1968 predikant-voorganger in de Rotterdamse Arauna-parochie. (Arauna = dorsvloer). Hij is ook jarenlang studiesecretaris geweest van de Prof. dr. G. van der Leeuw-stichting.

Literatuur

De meester van de aya sofa : het Oude Testament in nieuwe liederen voornamelijk die van Tom Naastepad door Hans Blankesteijn. In: Voor de achtste dag: het oude testament in de eredienst : een bundel opstellen voor prof.dr. J.P. Boendermaker, Kampen : Kok, 1990, ISBN 902422280X, p. 251-259.

Externe links

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje persoon