Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Weerklank

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Weerklank
Weerklank.jpg

Weerklank met als ondertitel instemmen met het Woord in psalm en lied is een liedbundel die is verschenen in april 2016. De ondertitel is ontleend aan Calvijn (in zijn liedboek 'Pseaulmes et Cantiques', 1539): 'Psalm en lied zal ik zingen, zolang ik ben.'

1rightarrow blue.svgZie voor de alfabetische inhoudsopgave van de bundel Register.
1rightarrow blue.svgZie voor liederen in de volgorde van de rubrieken in de bundel Inhoud.
1rightarrow blue.svgZie voor een overzicht van alle ingevoerde liederen Liederen.

Inhoud

Weerklank bevat - naast de psalmen - 618 liederen, passend bij de gereformeerde belijdenis en de gereformeerde eredienst. Daarmee voorziet het in de groeiende behoefte aan een verantwoorde zangbundel voor de gereformeerde gezindte. De bundel is bedoeld voor gebruik in de eredienst. Het bevat alle 150 psalmen in een nieuwe berijming; 28 psalmen zijn verrijkt met een tweede berijming. Daarna volgen ruim 600 liederen die de bijbelse boodschap vertolken of daar met instemming op antwoorden. Deze liederen zijn verzameld uit de schat van de kerk van alle tijden en uit een brede waaier van recente uitgaven. De liederen zijn geordend in rubrieken bij het kerkelijk jaar, bij momenten van de eredienst en bij onderwerpen uit de geloofsleer en het geloofsleven. Er is ook een aantal kinderliederen opgenomen.

Rubrieken

De inhoud en rubricering van de bundel Weerklank. Instemmen met het Woord in psalm en lied is als volgt. De bundel opent met alle 150 psalmen in een nieuwere berijming, waarbij van meerdere psalmen ook een tweede berijming is opgenomen. In totaal circa 180 psalmberijmingen. Daarna volgen 618 liederen in de rubrieken:

 • Bijbelliederen
 • Liederen bij het kerkelijk jaar
 • Liederen bij kerk en Koninkrijk
 • Liederen bij liturgische momenten en bijzondere dagen,
 • Liederen over geloven
 • Liederen van belijden (Liederen bij de Heidelbergse Catechismus)
 • Liederen van lof, gebed en toewijding
 • Liederen van schuldbelijdenis en vergeving
 • Liederen bij zorg en verdriet
 • Liederen bij de morgen en de avond
 • Liederen voor kinderen

Samenstelling

De bundel is samengesteld door een werkgroep, bestaande uit de predikanten A. Baas, W.J. Bakker, W.J. Dekker, E.K. Foppen, P. Nobel, A. Schroten, A. Visser en J.A.W. Verhoeven, de organisten Rien Donkersloot en Dick Sanderman, leerkracht G. Klink-van Reenen en neerlandicus dr. H. van 't Veld.

Uitgever

Uitgeverij Boekencentrum. ISBN 9789023968580 Naast een eenstemmige uitgave verschijnt er in september 2016 ook een begeleidingsbundel met een vierstemmige zetting van alle liederen.

Begeleidingsbundels