Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Help:Auteursinstructie

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De Kerkliedwiki is bedoeld om relevante informatie over kerkliederen te verzamelen en beschikbaar te maken. Heb je interessante informatie over een lied, dan kun je dat hier opnemen.

Belangrijk! Lees voordat je begint in elk geval de Schrijfwijzer. Daarin vind je de aanwijzingen voor het maken van een goede beschrijving per onderdeel. Hieronder vind je de technische aanwijzingen om je informatie in te voeren.

Hoe werkt het?

Een wiki werkt heel eenvoudig:

  • er zijn pagina's (een pagina bevat een artikel per lied),
  • je kunt een pagina aanpassen (bewerken), als gehele pagina (tab boven het artikel) of als deel van de pagina (bewerken-link rechts naast elk gedeelte),
  • en je kunt je gemaakte aanpassing opslaan (knop 'pagina opslaan' onderaan het artikel).

Beschrijven van een lied

De inhoud van het artikel volgt een vast stramien. Aanwijzingen over de in te vullen informatie vind je in de Schrijfwijzer.

Werkwijze voor het invoeren van een nieuw lied

  • Klik op formulier Lied aanmaken
  • Tik de beginregel van het lied in. Als het lied al bestaat krijg je dat lied gepresenteerd om te bewerken. Is het lied nog niet opgenomen in de Kerkliedwiki, dan krijg je een nieuw artikel voorgesteld.
  • Vul de gegevens in en sla het artikel op met de knop onderaan (Pagina opslaan).

Controleren

  • De schrijfwijze van een beginregel luistert nauw. Controleer daarom of de link in de inhoudsopgave van de betreffende bundel na je invoer blauw is.
  • Zo niet, dan zit er een verschil in. Je kunt de pagina niet zelf hernoemen. Geef in dat geval een berichtje door aan de redactie (info@kerkmuzieknetwerk.nl) en geef aan wat er gecorrigeerd moet worden.

Bijdrage mailen

Zie je geen kans om zelf je informatie in te voeren, of heb je specifieke informatie over maar één lied. Stuur dan je informatie naar info@kerkmuzieknetwerk.nl. Een vrijwilliger van de redactie kan het dan opnemen. Vermeld altijd duidelijk om welk lied het gaat.

Voor gevorderde gebruikers

Kerkliedwiki maakt gebruik van precies dezelfde software als Wikipedia. Wil je meer weten over de werkwijze in deze wiki, bekijk dan de snelcursus en informatie van Wikipedia.

Voor het opmaken van een artikel kun je gebruik maken van alle codes die Wikipedia ook hanteert. Er is een handig spiekbriefje met alle codes.

Instructiebladen

Voor bepaalde handelingen of voor het oplossen van onjuiste verwijzingen zijn er speciale Instructiebladen gemaakt.

Knip- en plakcodes

Van alle onderdelen waarmee je een artikel kunt vullen is de codering als knip- en plakmateriaal beschikbaar. Op de onderstaande pagina's vind je de afzonderlijke delen. Kopieer zo'n stukje naar je pagina en vul de juiste gegevens in.