Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gele Zangbundel

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Zangbundel
246 bekende geestelijke en bijbelse liederen voor piano of orgel met andere instrumenten
GeleZangbundel.jpg
Uitgever Boekencentrum
Jaar 2007
Editie(s)
Tekstuitgave met gitaargrepen
Muziekuitgave met begeleiding en akkoorden

De zogeheten Gele Zangbundel (of: Gele Bundel) is een verzameling liederen samengesteld om het zingen in gezinnen en groepen te stimuleren. De bundel is ontstaan tijdens interkerkelijke gezinsvakanties.

Doel

Het doel van de bundel is om het zingen in gezinnen en groepen te stimuleren. De liederen moeten goed te zingen zijn en een Bijbelse inhoud hebben. De samenstellers hebben gezorgd voor afwisseling in de liederen: van verootmoediging tot lofprijzing. Zestig van de 200 liederen in de Gele Zang­bundel zijn direct ontleend aan een Bijbeltekst.

Inhoud

Deze bundel geliefde liederen is heel populair en is veel gebruikt voor christelijke gezinsvakanties en kampen. Om samen verantwoorde liederen te zingen naast de psalmen (1773), heeft een werkgroep 216 liederen geselecteerd uit onder meer Johannes de Heer, Opwekking en Bundel NHK’38. Steeds meer scholen en verenigingen gebruiken deze uitgave.

1rightarrow blue.svg Zie voor de inhoud van de Gele Zangbundel het overzicht Gele Zangbundel/Inhoud.

Uitgever

De Gele Zangbundel is een uitgave van Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer. De bundel is voor het eerst verschenen in december 2007.

Er zijn twee uitgaven: