Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Glorieklokken

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Glorieklokken

Glorieklokken is een liedbundel samengesteld door Zuster Margaretha Alt met 550 liederen voor gemeentezang en koren. De bundel verscheen voor het eerst in 1930 in Nederlands Indië. Vanaf 1954 verscheen de bundel in afleveringen in Nederland. In 2013 is een nieuwe editie verschenen.

Het register Inhoud bevat alle beginregels van de liederen.

Inhoud

Het Voorwoord bij de volledige bundel uit 1962 van Zr. Alt:

"Met grote blijdschap en dank aan God zien wij de volledige bundel Glorieklokken verschijnen. Wij voegen er enige liederen van onze hand bij. Reeds twee malen mocht de bundel een herdruk beleven; thans worden de tien afleveringen in een band het zingend publiek aangeboden.
Enorm veel werk is aan deze uitgave vooraf gegaan, waarvan Broeder J.E. van den Brink, de redacteur van "Kracht van Omhoog" wel het leeuwendeel voor zijn rekening kreeg.

Ons hart is vervuld van dankbaarheid tot onze Heer en Heiland, die onze eenvoudige liederen tot heden toe op zo'n treffende en genadevolle wijze wilde zegenen aan honderden harten in kerken en huisgezinnen. Indien jonge mensen erdoor opgewekt worden tot 's Heren dienst, zondaren tot bekering komen en eenzame, bedroefde zielen er vertroosting door mogen ontvangen, zal onze moeite ruimschoots beloond zijn. Zo ga nu deze bundel de wereld in, begeleid door veel gebeden. Moge hij onder Gods genade een rijke zegen brengen in deze tijden van opwekking, tot eer van Hem, de Schoonste uit tienduizend, de Schepper van hemelse vreugde en zang. Halleluja.

Ik heb een nieuw lied, een wondervol lied
Ik heb een nieuw lied in mijn hart,
En 'k zing nu zo blij: het oude is voorbij!"

Arnhem, 15 maart 1962 Zuster. M. A. Alt"

Oorsprong van de liederen

De meerderheid van de liederen zijn door Zr. Alt zelf vertaald, vaak erg vrij, meest uit het Engels maar ook een aantal uit het Duits. Zij putte daarbij uit een groot aantal verschillende bundels. Daarbij springt het grote aantal liederen geschreven of gebundeld door Haldor Lillenas eruit. De originele Engelse liederen zijn vaak moeilijk te traceren omdat vaak alleen op een vermelding van de bundel waar het uit komt moet worden afgegaan; de liederen in deze bundels zijn vaak nog niet vrij van auteursrechten en op internet zijn dan vaak alleen titels/beginregels en bij elk lied evt. een dichter/componist gegeven. Als dan de Nederlandse en Engelse titel nogal afwijken, zal de verbinding maar moeilijk gevonden kunnen worden.

Auteur

De bundel is samengesteld door zuster Margaretha Alt (1883-1962). Meer informatie over haar leven en werk

Uitgever

Gospelmusic. Glorieklokken muziekbundel 2013
Bestel nummer: 9789076959405
Auteur(s): Zr. M.A. Alt
Geschikt voor: 550 liederen voor gemeentezang en koren
Bijzonderheden: Gebonden drukwerk
Bestelinformatie

Externe links

  • Meer informatie over de bundel, de auteur en de teksten van alle liederen zijn te vinden op de website Goudenschoven.nl
Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.