Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jan Wit

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Geboren Nijmegen, 7 juli 1914
Overleden Groningen, 26 augustus 1980
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2051
Dbnl-profiel – Website

Jan Wit (Nijmegen, 7 juli 1914 - Groningen, 26 augustus 1980) was een Nederlands predikant, dichter en hymnoloog.

Leven

Jan Wit was blind en bracht zijn jeugd door op het blindeninstituut Bartiméus. Hij kreeg een semi-professionele muziekopleiding en studeerde theologie in Utrecht en Parijs. Van 1948 tot 1967 was hij predikant in een Waalse gemeente te Nijmegen. Hij schreef lekespelen, chansons en vooral kerkliederen, die zijn gebundeld in 'Ministeriale' (1966). Ondanks zijn gezondheidsproblemen was hij geregeld medewerker aan de nieuwe Psalmberijming en het Liedboek voor de Kerken. In 1969 ontving hij een eredoctoraat in de theologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Van 1971 tot zijn dood in 1980 was hij docent hymnologie aan het Instituut voor Liturgiewetenschap aldaar.

Liederen

Zie het artikel Zie de subpagina Liederen.

Externe links

Literatuur