Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jan Wit

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jan Wit
Geboren Nijmegen, 7 juli 1914
Overleden Groningen, 26 augustus 1980
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2051
Dbnl-profiel – Website

Jan Wit (Nijmegen, 7 juli 1914 - Groningen, 26 augustus 1980) was een Nederlands predikant, dichter en hymnoloog.

Leven

Jan Wit was blind en bracht zijn jeugd door op het blindeninstituut Bartiméus. Hij kreeg een semi-professionele muziekopleiding en studeerde theologie in Utrecht en Parijs. Van 1948 tot 1967 was hij predikant in een Waalse gemeente te Nijmegen. Hij schreef lekespelen, chansons en vooral kerkliederen, die zijn gebundeld in 'Ministeriale' (1966). Ondanks zijn gezondheidsproblemen was hij geregeld medewerker aan de nieuwe Psalmberijming en het Liedboek voor de Kerken. In 1969 ontving hij een eredoctoraat in de theologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Van 1971 tot zijn dood in 1980 was hij docent hymnologie aan het Instituut voor Liturgiewetenschap aldaar.

Liederen

Zie het artikel Zie de subpagina Liederen.

Externe links

Literatuur