Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jannes Munneke

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jannes Munneke
Volledige naam Jannes Munneke
Geboren Groningen, 23 oktober 1938

Jannes Munneke is dirigent, cantor, componist en organist.

Leven

Jannes Munneke behaalde aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen de akte Schoolmuziek. Later behaalde hij het einddiploma koordirectie aan het Sweelinck-Conservatorium in Amsterdam bij Jan Pasveer. Hij werkte zijn hele arbeidzame leven in het onderwijs, voor het grootste deel als docent muziek. Hij was directeur van de Gereformeerde Pedagogische Academie, later pabo, in Amersfoort en sinds 1984 in Zwolle. Hij was sinds de oprichting in 1969 tot 2014 dirigent van het Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort. Tevens dirigeerde hij in Amersfoort de Gereformeerde Oratoriumvereniging Magdiël. Ook was hij dirigent van de cantorij van de Theologische Universiteit (van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt) in Kampen. Hij is organist van kerkgebouw de Schaapskooi in Amersfoort, waar hij ook lange tijd de cantorij leidde.

Liederen