Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Heb je een vraag over een lied of wil je meer weten over hoe je kunt meewerken aan de Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Kerkliedwiki:Adventskalender/2022/12/13

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Dinsdag 13 december 2022

Naam van Jezus van Nazaret

Het thema van onze adventskalender is dit jaar geïnspireerd door het lied van Huub Oosterhuis met de 29 Namen voor Jezus van Nazaret. De periode telt dit jaar immers 29 dagen. We presenteren je elke dag een lied waarin een andere naam van Jezus voorkomt.

  • Vandaag: 's werelds troost.

Lied

Vandaag een oud lied van Friedrich Spee von Langenfeld (1591-1635) afkomstig uit de rooms-katholieke hervormingsbeweging na de Reformatie, de Contrareformatie. Als priester van de Jezuïetenorde verzette hij zich tegen martelingen door kerkelijke functionarissen van bijvoorbeeld mensen die werden verdacht van hekserij. Hij dichtte kerkliederen en schreef ook enkele kerkliedmelodieën. (Wil je weten welke liederen ook op deze melodie gezongen kunnen worden, klik dan op de tegel hieronder met de cijferreeks, dat is het solmisatieschema.)

Verken meer op de Kerkliedwiki

Elke dag laten we je met een paar links iets extra's zien van de mogelijkheden en beschikbare informatie op de Kerkliedwiki. Klik op de links in deze tegels om aanverwante informatie bij dit lied te bekijken.


O Heiland, reiß die Himmel auf (Erstdruck mit Melodie, Rheinfelsisches Gesangbuch 1666)