Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Oud-Katholiek Gezangboek

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Oud-Katholiek Gezangboek
OKG.jpg

Het Oud-Katholiek Gezangboek is het gezangboek van de Oud-Katholieke Kerk.

Titel

De officiele titel luidt: Gezangboek van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. In opdracht van het Collegiaal Bestuur samengest. door de Bisschoppelijke Commissie voor de Liturgische Muziek en de Bisschoppelijke Commissie voor de Liturgie De eerste druk van dit boek is in 1990 verschenen. In 2007 verscheen een tweede, herziene druk.

Sinds 1990 is er veel verbeterd in de zet- en druktechniek, de tweede druk heeft een helder notenbeeld en herhaalt op de meeste plaatsen de muziek op een volgende pagina wanneer ook de tekst doorloopt. Daarmee komt een einde aan het hinderlijk heen en weer bladeren tijdens het zingen. De inhoud is gelijk gebleven alleen wel aangevuld wel een supplement met enkele nieuwe liederen, acclamaties en een speciaal voor de kerk gecomponeerde mis van Daan Manneke.

Uitgever

Het Gezangboek is een uitgave van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland, tot stand gekomen met medewerking van Cor Unum et Anima Una en wordt uitgegeven door Gooi & Sticht / Kok - Kampen. ISBN 9789030410935.

Edities

Achtergrondinformatie

Titeloverzicht liederen

  • Inhoud – de volledige inhoudsopgave met de titels van alle liederen opgenomen in deze bundel.
  • Liederen – alfabetisch overzicht van de liederen die al zijn ingevoerd.

Externe links