Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Alles wordt nieuw

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Alles wordt nieuw
AWN groot.jpg
Jaar 1983
Editie(s)
Standaardeditie
ISBN 978029716789

Titel

Verzamelbundel Alles wordt nieuw. Bijbelliederen voor de jeugd. Samengesteld door Hanna Lam en Wim ter Burg. De titel is ontleend aan het laatste lied in de eerste bundel. Het refrein daarvan luidt: Stil maar, wacht maar alles wordt nieuw. ISBN 9780-29716789.

Uitgever

De liedbundel is een uitgave van Uitgeverij Kok, (Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij Callenbach, Nijkerk).

Edities

De verzamelbundel is verschenen in 1983. Dertiende druk is uit 2007.

Achtergrondinformatie

Uit het Voorwoord: "Niemand had in 1966, bij het verschijnen van het eerste deeltje, kunnen vermoeden dat deze bijbelliederen zo in een behoefte voorzagen. Sinds die tijd hebben vele honderdduizenden bundels Alles wordt nieuw hun weg gevonden Naast de vier losse deeltjes verschenen twee grote bundels, waarin begeleidingen werden opgenomen en er werden grammofoonplaten van gemaakt. Kortom: er is, zoals een recensent eens schreef, een generatie aan het opgroeien die zich hun godsdienstige vorming niet meer kan indenken zonder deze liederen.

In deze verzamelbundel is het complete repertoire uit de losse deeltjes 1,2,3 en 4 opgenomen. Uit praktische overwegingen is er van afgezien de volgorde te veranderen. Deze verzamelbundel en de losse deeltjes kunnen dus naast elkaar worden gebruikt.

Bij alle liederen die rechtstreeks gebaseerd zijn op teksten uit de Bijbel, zijn de verwijzingen opgenomen. Er is een register opgenomen van waaruit kan worden nagegaan bij welke bijbelboeken verzen zijn opgenomen en waar die zijn te vinden. Tevens is een register van beginregels van de eerste coupletten opgenomen.

Auteurs en uitgever hopen dat ook deze bundel een functie zal mogen vervullen bij de godsdienstige vorming van de jeugd."

Titeloverzicht liederen

  • Inhoud – de volledige inhoudsopgave met de titels van alle opgenomen liederen in deze bundel.
  • Liederen – de liederen die al zijn ingevoerd in de Kerkliedwiki.

Externe links