Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

De Nieuwe Psalmberijming

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
De Nieuwe Psalmberijming
De Nieuwe Psalmberijming.jpg

De Nieuwe Psalmberijming is een bundel met berijmingen van de Psalmen in hedendaagse taal op de Geneefse melodieën.

Omschrijving

Nergens in de Bijbel komen God en mens zo dicht bij elkaar als in de psalmen. In alle tijden hebben gelovigen met de woorden van deze Joodse liederen God gezocht in gebed, Hem gedankt om zijn goedheid, aangeroepen in nood en geprezen om zijn genade. Tussen de uitersten van jubelende blijdschap en diepe vertwijfeling zijn alle menselijke emoties erin vindbaar. In onze kerkelijke liedcultuur mogen we de psalmen niet verliezen. De Nieuwe Psalmberijming biedt u een berijming die én eigentijds is én dicht bij de Bijbeltekst blijft.

Stichting Dicht bij de Bijbel

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van de stichting Dicht bij de Bijbel. Deze stichting wil de inhoud van de Bijbel op een aansprekende manier toegankelijk maken door het vervaardigen van Schriftberijmingen en Bijbelse liederen in eigentijdse taal. In 2014 is de stichting gestart met De Nieuwe Psalmberijming en in juni 2020 is het project afgrond. De psalmen zijn op de website te vinden. Het overige werk is te vinden op de website van stichting Dicht bij de Bijbel

Dichters

De berijmingen uit De Nieuwe Psalmberijming zijn geschreven door Jan Pieter Kuijper, Arie Maasland, Adriaan Molenaar, Jan Boom, Arjen Vreugdenhil, Titia Lindeboom, Bob Vuijk, René Barkema en Ria Borkent

Uitgever

De bundel met alle 150 psalmen uit De Nieuwe Psalmberijming is uitgegeven door KokBoekencentrum en is o.a. te bestellen via De Nieuwe Psalmberijming.

Rechten

De teksten op de website van De Nieuwe Psalmberijming vallen onder het copyright van Small Stone Media t/a Dicht bij de Bijbel. Stichting Dicht bij de Bijbel moedigt u aan de liederen binnen uw kerkelijke gemeenschap te zingen, uit te voeren, teksten af te drukken en/of liedteksten te projecteren, mits u een CCLi Licentie heeft afgesloten. Uitgeverijen en organisaties kunnen voor (non)commercieel gebruik van de teksten een licentie aanvragen bij Small Stone Media.

Inhoudslijst

Etalagester
Fairytale bookmark gold.svg Dit artikel voldoet aan de kwaliteit en uitgangspunten die gelden voor de informatie op Kerkliedwiki.
Meer van dit soort artikelen staan in de Etalage
.