Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Ria Borkent

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Ria Borkent, augustus 2017
Ria Borkent, augustus 2017
Geboren Apeldoorn, 1950
Dbnl-profiel – Website

Ria Borkent is een Nederlandse dichter (geboren in 1950 in Apeldoorn). Zij groeide op in Rotterdam, studeerde na het Lyceum aan de Kweekschool / Pedagogische Academie Beukelsweg en woont sinds 1973 weer in Apeldoorn.

Werken

Ria Borkent schrijft gedichten en kerkliedteksten, o.a. opgenomen in het Liedboek, en werkte mee aan de kinderbijbel 'God wil bij mensen wonen'. Ze vertaalde tachtig 'Bachkoralen' voor de bundel Een vleugje eeuwigheid (tekst en vierstemmige koorzetting). Ze publiceert gedichten en liederen en werkte mee aan 'Psalmen voor Nu' en De Nieuwe Psalmberijming In 2012 verscheen de boekuitgave Matteüs Passie, haar Nederlandse vertaling van Bachs Matthäus Passion. Door koor en orkest onder leiding van Pieter Jan Leusink uitgevoerd in het Concertgebouw Amsterdam. In 2019 werd haar roman 'Huis aan de Handelskade' voorgelezen op NPO-radio.

Bundels

Liederen

Externe links