Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gebruiker:Ecthelion3

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Matthijs van den Berg

Achtergrond

Ik heb enige ervaring met het voorbereiden van (bijzondere) vieringen. Het is altijd weer een uitdaging om teksten en liederen bij een thema te vinden, alles te combineren tot een mooie liturgie en het verhaal visueel laten spreken in rituelen en een liturgische schikking. Ik ben echter geen professional, dus mijn kennis over kerkliederen is beperkt.

Hoewel ik geen IT-opleiding heb, kan ik mij computertechnische onderwerpen tot op zekere hoogte wel makkelijk eigen maken. Dit komt mij bij Kerkliedwiki goed van pas.

Kerkliedwiki

In 2014 ben ik begonnen met een paar kleine bijdragen. In de loop van 2015 ben ik actiever geworden en meer betrokken geraakt bij deze wiki. Ik heb verschillende technische hulpmiddelen ontwikkeld die deze wiki verbeteren wat betreft weergave, gebruiksvriendelijkheid en bruikbaarheid (zie bijdragen).

Bijdragen

  • De infobox die bij steeds meer liederen te zien is laat op een overzichtelijke manier de belangrijkste informatie over een lied zien. Een goed voorbeeld is Licht dat ons aanstoot in de morgen
  • Het formulier waarmee de inhoud van deze infobox kan worden bewerkt maakt het invoeren van gegevens makkelijker. Daarmee maakt het bijdragen aan deze wiki gebruiksvriendelijker en daarmee toegankelijker.
  • Deze wiki maken tot een semantische wiki. Door de informatie die aan Kerkliedwiki worden toegevoegd op een bepaalde manier op te slaan, ontstaat een netwerk van gegevens. Hierdoor is het mogelijk op elk moment, op elke plaats in deze wiki die informatie terug te halen. Dit maakt het voor ons mogelijk deze wiki tot meer te maken dan een encyclopedie. Kerkliedwiki wordt hiermee een gereedschap om op elk denkbaar criterium te kunnen zoeken naar bijpassende liederen.

Contact


Ik kan je helpen met…

  • Het invoeren van gegevens over een lied via het formulier Lied.


Ik kan hulp gebruiken met…

  • Suggesties voor verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en bruikbaarheid.

Subpagina's

Voor eigen gebruik en voor testdoeleinden