Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Liturgische Gezangen

Uit Kerkliedwiki
Versie door Lydia Vroegindeweij (overleg | bijdragen) op 21 jun 2021 om 14:13
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Liturgische Gezangen voor de viering van de eucharistie
Dichter/vertaler Huub Oosterhuis
Jaar 1967

Liturgische Gezangen (officiële titel: Liturgische Gezangen voor de viering van de eucharistie) is een losbladige bundel van liturgische gezangen, ook wel bekend als de "Amsterdamse bundel" of de "Dominicusbundel". De bundel bevat teksten van Huub Oosterhuis en melodieën van Bernard Huijbers, die als dirigent was verbonden aan de Dominicuskerk in Amsterdam. De losbladige reeks werd vanaf 1967 uitgegeven door Gooi en Sticht. Toen Huijbers in 1979 naar Frankrijk vertrok, omvatte de bundel 250 composities. Daaronder ook enkele liederen van Antoine Oomen en Tom Löwenthal die daarna de belangrijkste componisten werden bij de teksten van Huub Oosterhuis. Er volgde een tweede deel van Liturgische Gezangen, dat in 1992 voor het laatst werd aangevuld en in totaal 118 werken omvatte. De inhoud van beide bundels is in 2004 opgenomen in de 'vaste' uitgave Verzameld Liedboek.

  • De subpagina Liederen bevat een alfabetische lijst met reeds ingevoerde liederen.