Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Dirk Zwart

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dirk Zwart, 2006
Dirk Zwart, 2006
Geboren Rotterdam, 30 juni 1962
Dbnl-profiel – Website – Wikipedia (nl)

Dirk Zwart (Rotterdam, 30 juni 1962) is kerkmusicus, componist en dirigent. Tevens Neerlandicus. Hij publiceerde onder andere Kogels in de kerk en andere beschouwingen over (kerk)muziek (2006) en Boven jezelf uit zingen : kerkmuzikaal dagboek (2010). Ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als voorvechter van hedendaagse klassieke kerkmuziek verscheen de bundel Mooier kan ik het niet maken : stokpaarden van een kerkmusicus (2021). Als componist schreef hij een omvangrijk oeuvre: melodieën voor de gemeente, liturgische muziek voor koor, een vesperliturgie, een ordinarium, twee 'Festivals van lezingen en liederen', een kerstcantate en zeven oratoria, waaronder het paasoratorium Het Lam dat ons doet leven.

Liederen