Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied (ISK) stelt zich tot doel de kennis, de ontwikkeling en het gebruik van het kerklied in de Nederlandse taal te bevorderen. De ISK doet dit in opdracht van de vier kerken die het Liedboek voor de Kerken (1973) als hun officiële bundel gebruiken: de Protestantse Kerk in Nederland, de Algemene Doopsgezinde Sociëteit, de Broederschap der Remonstranten en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB. In 2008 zijn de Nederlands Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt tot de ISK toegetreden. In 2009 werd de Verenigde Protestantse Kerk in België lid van de ISK. In het bestuur van de ISK zijn de genoemde kerken vertegenwoordigd.

Publicaties

Om de vernieuwing van het kerklied te stimuleren, werd in opdracht van de ISK tussen 1981 en 2004 de serie Zingend Geloven uitgegeven. Er verschenen acht deeltjes, welke zowel in eenstemmige als in meerstemmige uitgaven beschikbaar zijn. In deze bundels werden nieuwe liederen gepubliceerd, die nog niet in andere bundels zijn verschenen. De bundels zijn uitgegeven door Uitgeverij Boekencentrum te Zoetermeer en zijn verkrijgbaar in de boekhandel. In 2005 verscheen Tussentijds - Aanvullend liedboek bij het Liedboek voor de Kerken, een gezamenlijke uitgave van Uitgeverij Boekencentrum en Uitgeverij Kok onder verantwoordelijkheid van de ISK. Deze uitgave bevat vooral liederen die na 1973 zijn ontstaan, waarvan de meeste hun weg naar plaatselijke kerken al hebben gevonden. Veel liederen zijn ook al te vinden in de serie Zingend Geloven, Gezangen voor Liturgie en het Oud-Katholiek Gezangboek.

In 2013 verscheen onder regie van de ISK het Liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

Liederen

Zie het artikel Zie de subpagina Liederen voor een alfabetisch overzicht van liederen.

Rechten

De auteursrechten van de liederen in het Liedboek, Liedboek voor de Kerken en van de liederen in de diverse deeltjes van de serie Zingend Geloven worden behartigd door de BV Liedboek, een samenwerkingsverband van betrokken uitgeverijen. Verzoeken voor overname van liederen kunt u indienen op het volgende adres:

Uitgeverij KokBoekencentrum
t.a.v. Look van Oorschot
Postbus 13288
3507 LG Utrecht
tel.: 088 700 27 13
e-mail: lvoorschot at kokboekencentrum.nl (vervang ' at ' door @)