Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gereformeerd Kerkboek

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Gereformeerd Kerkboek
GerKerkboek2006.jpg

Titel

Gereformeerd Kerkboek (2006).

Uitgever

  • Gereformeerde Kerken in Nederland (GKV),
  • Jongbloed, Heerenveen.

Edities

  • In 1986 verscheen de eerste editie.
  • De editie van 2001 is een tijdelijke uitbreiding van de vorige uitgave van het Gereformeerd Kerkboek met vooral nieuwe gezangen.
  • Het nieuwe Gereformeerd Kerkboek (2006) vervangt de vorige uitgaven en is uitgebreid met nieuwe gezangen en nieuwe liturgische formulieren, ISBN 9789065392893.
  • Op 7 juni 2014 heeft de synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt besloten dat er een nieuw Gereformeerd Kerkboek komt, met de 150 berijmde Psalmen, gezangen en verder belijdenisgeschriften, orden van dienst, liturgische formulieren en de nieuwe Kerkorde. Het nieuwe Gereformeerd Kerkboek 2017 is vlak voor Kerst 2017 verschenen.

Achtergrondinformatie

Het Gereformeerd Kerkboek is voortgekomen uit de behoefte in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt om een eigen lied- en kerkboek te hanteren. Opgenomen zijn 150 psalmberijmingen, deels overgenomen uit het Liedboek voor de Kerken en deels eigen berijmingen. Verder gezangen als uitbreiding op de 12 gezangen uit 1773 en daarnaast de drie oecumenische en de drie gereformeerde belijdenisgeschriften, de gereformeerde liturgische formulieren, enkele gebeden en de gereformeerde kerkorde. De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt gebruiken naast het Gereformeerd Kerkboek het Liedboek 2013, Opwekkingsliederen en Psalmen voor Nu, maar ook wordt soms gebruik gemaakt van De Nieuwe Psalmberijming en Levensliederen.

Titeloverzicht liederen

  • Inhoud – de volledige inhoudsopgave met de titels van alle opgenomen liederen.
  • Liederen – alfabetisch overzicht van de liederen die al zijn ingevoerd.

Externe links

  • Gereformeerde Kerken in Nederland [1].
  • Steunpunt liturgie Gereformeerde Kerken vrijgemaakt [2].

Voetnoten